Аварійність на дорозі вантажоперевезень

Кожна третя транспортна аварія відбувається з вини перевтомленого або втомленого водія, це за даними статистики. Бувають випадки, коли розуміючи всю небезпеку водіння в поганому фізичному стані, водій-далекобійник все одно сідає за кермо. Чи є вихід, куди йому подітися? Якщо КрАЗ заповнений вантажем, і його необхідно доставити у визначені терміни.

Але кожен водій-далекобійник повинен розуміти: він відповідає не тільки за себе, але і завжди за учасників дорожнього руху, що зустрічаються на дорогах. Раз вже доводиться їхати перевтомленим, потрібно зробити все можливе, щоб небезпека управління вантажним транспортом звести до мінімуму. Деякі методи подолання втоми за кермом.

1. Недовгий, більш півгодинної сон, нехай і частково, але допоможе відновити сили водія.

2. Регулярно необхідно робити перерви і зупинки, виходити з машини, щоб просто розім’яти шию, спину і плечі, зробити зарядку.

3. В дорозі можна пити тонізуючі напої, чай – прекрасний напій. У ньому не менше кофеїну, ніж кава, і але набагато корисніше.

4. Улюблена FM хвиля в дорозі суттєво допоможе не занудьгувати по дорозі, важливо пам’ятати – гучний звук відволікає увагу.

5. Свіжість від холодного вмивання додасть бадьорості і не дасть розм’якнути в дорозі.